• Партнер дитячих стартів
  • Офіційний партнер
  • Партнер дистанції 5 км
  • Партнер дистанції 21 км
  • Партнери
  • Генеральний медіапартнер
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Генеральний партнер
  • Спонсор дистанції 10км
  • Офіційний хронометрист
  • Під патронатом
  • Cпортивний партнер
  • Страховий партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер
  • Офіційний партнер

Для ЗМІ

28.04.2017

Паризькі спогади переможців Run Ukraine Running League 2016

9 квітня, коли вулицями Києва 9 000 бігунів боролись за нові рекорди та звання, переможці Run Ukraine Running League 2016, Олександр Мозговий та Олена Федорова, брали участь у найбільш яскравому біговому заході Європи – Паризькому міжнародному марафоні Schneider Electric Marathon de Paris 2017. Саме такий подарунок Олександр та Олена отримали від компанії Run Ukraine за найкращий результат в торішній біговій лізі.   

Ми дізналися, як у наших переможців пройшов вікенд у французькій столиці, і хочемо з вами розділити їх натхненні спогади.     

Run Ukraine: Якими були ваші очікування від Паризького марафону? Який результат поставили за мету?

Олександр Мозговий: Паризький марафон перевершив очікування. Мені ніколи не доводилося бачити стільки людей в одному місці і при цьому відчувати себе абсолютно вільно. Організація події просто бездоганна. Не дивлячись на велику кількість учасників,  змагання пройшли без ​​штовханини на старті і фініші. У мене був план простий – пробігти марафон за 3.20-3-30. Я хотів повільно милуватися містом, але не вийшло. Натовп підхопив мене і я пронісся по місту у більш швидкому темпі. Проте було легко і комфортно.

Олена Федорова: Готуючись до кожного старту, я ставлю собі доволі амбітні плани – саме це мене підштовхує на тренуваннях. Цього разу я жадала позначки 2:40, але під час підготовки зрозуміла, що мені ще зарано бігти на такий результат. Тому перед стартом моїм завданням було подолати марафон за 2:45 (норматив ЧС). Розпочала дистанцію непогано, але не зуміла закінчити її в тому ж темпі. Можливо, не була готова на такий результат, або неправильно дотримувалася дієти. Також очікувала, що на такому масштабному старті буде за ким “спати” 30-35 км, але біг був рваним і я не змогла знайти провідника. З досвіду попередніх марафонів знала, що найголовніше – отримати задоволення. І з цим завданням я впоралась і зберегла інтерес до бігу, що дуже важливо.

Run Ukraine: Паризький марафон – грандіозна бігова подія. Чим вона запам’яталася вам?

Олександр Мозговий: Приємно, що місто нас зустріло дуже теплою і сонячною погодою. Всі дерева вже були зелені, а квіти навколо цвіли і пахло весною. Це додало впевненості і легкості в ногах. Тому 42 кілометри пролетіли непомітно для мене. Було відчуття, що я біжу увесь час з гори.

Олена Федорова: Це дійсно наймасштабніший старт з усіх, в яких я брала участь, але з 3ох годин бігло не так багато людей, тож сам марафон був для мене досить звичним. Приємно було, що на трасі нанесли зелену смугу, яка вказувала на отпимальний шлях. Вразила фінішна зона своїми розмірами – від арки до медалі так довго йти! Майже цілий кілометр ми пробігали тунелем, де на стінах транслювали промо відео, на якому група спортсменів біжить на злітній смузі, набирає швидкість та злітає! Все це відбувалось під звуки турбін літака і надавало відчуття, що ти злітаєш разом з ними. На експо запам’ятались оригінальні стенди для фото, щоправда, я отримала не всі.

Run Ukraine: Коли ви у Парижі, що варто робити до і після забігу?

Олександр Мозговий: По Парижу потрібно дуже багато гуляти, потім валятися на газоні і знову гуляти. Милуватися і просто дихати цим містом. Варто розслабитися і Париж саме підкаже, що потрібно робити далі.

Олена Федорова: Якщо маєш мету показати високий результат, то перед змаганнями треба отримати номер, відпочивати та налаштовуватися на старт. Якщо для вас це більш туристична подорож, то, звісно, треба прогулятися містом і з’їсти чогось особливого. Після фінішу вже можна і гуляти, і куштувати нові страви. Паризькі круасани розчарували своїм зовнішнім виглядом, але вони досить смачні. Найбільш полулярні туристичні об’єкти: Нотр Дам де Парі, Лувр, Єлісейські поля, Триумфальна арка та, звісно, Ейфелева вежа. Їх варто побачити, принаймні, щоб можна було розказати про свою подорож. У туристичних містах завжди багато людей, тож раджу милуватися ними вранці, поки всі сплять. Та мені більше подобаються не полулярні місця, а ті, що знаходиш самостійно – спокійні і затишні. Цього разу я знайшла парк Бют-Шомон. Він дуже гарний і різний, в ньому, мабуть, є усе, окрім метушні. До речі, якщо брати квиток на місця у лівому ряду літака (А,В,С), то, вилітаючи з Парижу, можна побачити Ейфелеву вежу. Ми летіли вдень, але я уявляю, що вночі це має бути ще більш мальовничій вид.

Довідка про Run Ukraine Running League 2017

Цього року компанія Run Ukraine запрошує бігунів до участі у Run Ukraine Running League 2017. Серія бігових заходів діє протягом календарного року та пропонує учасникам долати дистанції від 5 до 42.195 км. Програма розрахована на бігунів усіх рівнів підготовки, окрім професійних спортсменів. Бігова ліга розпочалась 9 квітня Київським півмарафоном Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017. Зараз відкрита реєстрація на наступні події ліги:

Загальний рейтинг спортсмена визначається за кількістю набраних балів за підсумками п’яти Заходів Run Ukraine Running League 2017. Головним призом цього року є участь у марафоні Volkswagen Maraton Praha 2018.

*Фотоматеріали надані Олександром Мозговим та Оленою Федоровою.